Виконком відхилив скандальний проект будівництва багатоповерхівки в парку, попри тиск

Попри тиск збоку представників АТОвців, житомирський міськвиконком не затвердив інвестиційний договір будівництва багатоповерхівки на Старому бульварі, 14 у Житомирі.

Ця земля – територія центрального парку, рекреаційна зона, історична частина міста.

Один будинок там уже збудований – земля віддана за мерства Володимира Дебоя.

Зараз інтереси забудовника відстоюють АТОвці, яким пообіцяли квартири.

“Не слід маніпулювати інтересами зацікавлених атошників – занадто висока ціна. Є маніпуляція – “це ж для атошників!“, таку позицію займають громадські діячі Житомира, які виступають категорично проти того, щоб територія Старого Житомира і весь туристичний потенціал були знищені забудовою, характерною для спальних районів.

Такі дії вони вважають злочином перед майбутніми поколіннями.

Після того, як виконком сьогодні відхилив цей проект, АТОшники заблокували в прес-центрі журналістів і членів міськвиконкому, вимагаючи провести повторне результативне голосування.

Керуюча справами виконкому Ольга Пашко на це повідомила, що переголосування не буде. 

Вирішено розглянути варіанти виділення коштів на придбання квартир, або ж виділення ділянки в іншому місці, або ж в іншому місті взагалі.

А ось на перехресті Театральної та Київської, де мали будувати багатоповерхівку, яку також відстоювали учасники АТО, хочуть зробити Сквер Героїв України, адже історична частина – це історична частина, а спальні райони – це спальні райони.