Житомирщина одна з найактивніших у прибаранні сміття, – Семерак

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак переконаний, що запуск електронного сервісу www.ecomapa.gov.ua суттєво підвищив відповідальність органів місцевої влади за утилізацію сміттєзвалищ.

За словами Міністра, аналіз звернень громадян свідчить, що за 4 місяці роботи Інтерактивної мапи прибрано майже 40% сміттєзвалищ, дані про наявність яких зазначені на карті, інформує прес-служба відомства.

«Зимовий період і наявність снігу, який покрив смітники, дещо знизив і активність інформування громадян про їх місцезнаходження. Проте робота зліквідації заявлених раніше активно триває. Приємно констатувати, що органи місцевої влади окремих областей підключилися до очищення України від сміття разом з нами. Сподіваємося, це стане прикладом і стимулом для інших регіонів України», – підкреслив Міністр.

За його словами, серед найактивніших у прибиранні сміття – місцева влада Київської, Дніпропетровської, Харківської, Миколаївської та Житомирської областей.

Серед найпасивніших – Одеська, Полтавська, Херсонська, Львівська області та м. Київ.

Правда, на карті Житомира залишилось невиконане прибирання. Користувачі повідомляють про стихійне звалище в районі вул. Радонової, що на Мальованці.