​Зимова фотосушка на Михайлівській

Без категорії

Чотирнадцятого січня 2017 року на вулиці Михайлівській відбувся захід присвячений мистецтву фотографії.

Фотосушка проходила з 10:00 до 16:00 години. Це вже не вперше житомирські вулиці красуються творчістю своїх жителів. Та кожного разу враження від цього дійства, як і знімки, що розвішані на білизняних мотузках, все нові та нові.

Виставка проходила просто під відкритим небом. Її учасником міг стати кожен, хто виявив бажання. Незалежно від досвіду, жанру та типу знімків. Роботи можна було підписувати, лишаючи свої координати, або ж якесь побажання для майбутнього власника фотографії. Адже за умовами акції, після її завершення, можна взяти із собою знімки, що дуже сподобались. А ті, що лишились, наступного разу відкриватимуть вуличну фотовиставку.

Через погані погодні умови, сильний вітер та мокрий сніг, бажаючих відвідати цей захід стало менше, але все ж таки, любителів фото це не зупинило.

Цікаво те, що фотосушка є міжнародним проектом, з обміну фотографій. Ця акція відбулася у більш, ніж 90 містах, з 40 000 учасників по всьому світу.

У деяких містах цю акцію проводять в благодійних цілях. З метою допомоги, люди приносять свої фото, продаючи їх, кошти передають на добрі справи. Людина ж, що купує фото, не просто отримує бажаний знімок, а й допомагає тому, хто цього потребує. А фотокартка, завжди нагадуватиме про один, маленький, але добрий вчинок.

Нехай такі заходи приносять лиш позитивні емоції жителям міста та знайомлять їх з місцевими митцями фотографії. З тими людьми, що можуть відобразити різні моменти нашого життя на знімку.

Вікторія Данилюк