Audi анонсувала перший електричний кросовер

Компанія Audi почне продажі свого першого електричного кросовера в 2018 році. Як і всі майбутні електрокари німецького бренду, цей автомобіль отримає приставку E-Tron в назві. Як заявив виданню Autocar член правління компанії, відповідальний за продажі і маркетинг, Дітмар Фоггенрайтер, Audi стане першим «преміальним виробником, що випустив електричний SUV».

У модельній лінійці бренду машина займе місце між Q5 і Q7. Запас ходу новинки перевищить 500 кілометрів. Виробництво моделі налагодять на заводі в Брюсселі, де буде організована не тільки складання машини, але і виробництво всіх електричних компонентів. Конструктивно автомобіль буде копіювати концептуальний e-tron quattro, який був представлений восени 2015 у Франкфурті. Концепт оснастили трьома електромоторами (два на задній осі і один – на передній) з сумарною віддачею від 435 до 503 к.с., що видають до 800 Нм крутного моменту.

Також Audi приступила до розробки нового електричного седана, який зможе конкурувати з електромобілями Tesla. Автомобіль в майбутньому стане флагманом німецького бренду. Повнопривідний седан буде приводитися в рух за допомогою чотирьох електромоторів. Запас ходу автомобіля складе близько 500 кілометрів. Ряд деталей і компонентів новинка запозичить у електричного кросовера Audi Q6, який буде представлений в 2018 році.

Опціонально автомобіль отримає систему автономного водіння. Вперше ця технологія буде представлена на седані A8, випуск якого запланований на наступний рік. Раніше повідомлялося, що система зможе самостійно управляти седаном при русі по шосе зі швидкістю до 60 км на годину.

Однак для електрокара технологія буде значно модернізована. Новий електричний седан отримає назву A9 e-tron. Спочатку індекс A9 німці планували привласнити великим чотирьохдверне купе Audi, який повинен був скласти конкуренцію Mercedes-Benz S-Class Coupe і Bentley Continental GT. Однак пізніше керівництво бренду вирішило дати таку назву електричному седану – майбутнього суперника Tesla Model S.

Крім цього Audi веде розробку електричного хетчбека. Однак вся інформація про цей проект поки тримається в секреті.

Найдешевші ціни на таксі в Шереметьєво. Досвідчені водії, комфортні авто. Якщо потрібно доїхати в будь-яку точку міста, то варто набирати http://taxi-royal.ru