Боротьба з ДТП: Укравтодор облаштує наземні пішохідні переходи за сучасними міжнародними стандартами

У 2017 р. Державне агентство автомобільних доріг України в рамках реалізації програми по ліквідації місць концентрації ДТП почне облаштування наземних пішохідних переходів відповідно до сучасних міжнародних стандартів. Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

Зокрема, заплановано встановити попереджувальні знаки переходів не тільки на узбіччях доріг, а й над проїзною частиною, що підвищить видимість зони переходу від 100-150 м до 800-900 м. При необхідності в рамках переходів встановлять додаткове освітлення і облаштують острівці безпеки.

Новий стандарт облаштування наземних переходів з’явився ще 3 роки тому. На даний момент Україна продовжує посідати перше місце в Європі за кількістю постраждалих в ДТП. Зокрема, в 2016 р на українських дорогах загинуло 4003 людини, постраждали – 31 тис. чол.

“З цього року ми починаємо реалізовувати програму безпечних наземних пішохідних переходів, основною метою якої є підвищення рівня безпеки та ліквідація місць концентрації ДТП. Впевнені в тому, що ці зміни будуть мати позитивний результат, і в Україні зменшиться кількість постраждалих в ДТП”, – заявив радник голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кава.