Циганчук має в прямому ефірі вибачитись перед Розенблатом за неправду

Таке рішення суд першої інстанції ухвалив 2 листопада.

«Зобов’язати Циганчук Наталію Антонівною протягом місяця з дня набрання рішенням суду законної сили спростувати недостовірну інформацію, поширену стосовно Розенблата Борислава Соломоновича 25.03.2016 року у програмі «Шоу ShusterLive» про те, що в Олевському районі в селі Лопатичі в нього є 92 га землі, шляхом надання права програмі «Шоу ShusterLive» спростувати недостовірну інформацію у спосіб, який відповідає способу поширення цієї інформації , у найближчому випуску програми «Шоу ShusterLive», – зазначається у рішенні Андрушівського райсуду.

Крім того, суд зобов’язує Наталію Циганчук сплатити народному депутату моральну шкоду в розмірі 1 тис. грн.

При цьому, в зв’язку з ліквідацією ТОВ «Савік Шустер Студія» суд відмовив у спростуванні неправдивої інформації через студію Савік Шустер в зв’язку з ліквідацією цієї самої студії. На думку суду її не існує. Проте своїм рішенням Апеляційний суд підтвердив недостовірність, поширеної пані Циганчук інформації, і, зобов’язав відшкодувати моральну шкоду, завдану поширенням неправдивої інформації, у розмірі 1 тис гривень. 

“Про це вказано у рішенні суду першої інстанції. Цю частину рішення не скасували. Розумієте, тим, що суд постановив виплату за моральну шкоду – це і є підтвердження неправдивості слів про те що у мене є 92 гектара землі на Олевщині. Нема там землі, це неправда і суд це визнав”, – зазначив Розенблат.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Житомирської області впродовж 10 днів з дня проголошення.