Держава має бути сервісною службою, а не каральним органом

Держава має існувати для того, щоб обслуговувати своїх мешканців, а не мешканці мають жити для того щоб існувала держава.

Останнім часом багато розмов про еміграцію та те, що українці масово їдуть шукати кращого життя. Держава яка є каральним органом не може ефективно існувати в час в який ми живемо. Сучасні технології пришвидшують процеси наскільки, що те, що ще декілька років тому робилося тижнями, зараз займає декілька днів. Якщо держава не надає своїм мешканцям послуги та сервіси – вони будуть шукати для себе кращі умови та іншу державу.

Хто переважно їде з України?

Це досить освідченні люди, які володіють іноземною мовою, мають певний капітал будь то фінансовий або інтелектуальний. Їдуть з країни бізнесмени, які не можуть вести свій бізнес тут. Адже держава, яка існує за рахунок податків підприємців – при будь якій можливості намагається покарати підприємця та здерти з нього якомога більше грошей та штрафів. Підприємці та пересічні українці вимушені постійно боротися з армією державних чиновників, які просто паразитують.

Розвинуті європейські країни за сплачені податки підприємцями взамін надають зручний сервіс та сприяння в розвитку та зростанню бізнесу. Вітчизняні чиновники не розуміють, що якщо вони «душитимуть» бізнес і далі, то з такими темпами не буде кому поповнювати бюджет та утримувати цих чиновників.

Допоки політичні еліти, які знаходяться при владі не зрозуміють, що без підтримки та розвитку середнього та дрібного підприємництва Україна не буде розвиватися. Великий бізнес у своїй більшості усі зароблені кошти виводить в офшори не сплачуючи до бюджету жодної копійки, малі та середні підприємці, крім того що, сплачують податки, вкладають ці кошти в розвиток держави.

Емігрувати чи залишатися – справа кожного особисто. Саме собою нічого не зміниться. Держава в замін на сплачені податки практично не надає сервісів та послуг. Значна частина податків витрачається на проїдання, інша розкрадається. Усі це розуміють, але не говорять про це. Можна зрозуміти людей, які не хочуть платити податки бачачи як вони розкрадаються. 

Микола Череднік