До Гундича звернулися з відкритим листом щодо громадської ради Овруча

Голові Житомирської ОДА

Гундичу І.П.

Відкритий лист

Шановний Ігоре Петровичу!

“Сьогодні Україна згадує трагічні наслідки подій, що відбувалися під час Революції гідності в 2013-2014 р. ,та подій на сході України. Уже чимало українських сімей, у т.ч. і на Житомирщині , відчули жахливі наслідки тих трагічних подій, втративши своїх рідних та близьких. Ми всі розуміємо біль цих втрат і глибоко співчуваємо родинам загиблих.

Революція Гідності кинула виклик корупції, соціальній несправедливості, знущанню влади над власним народом. Молоді студенти були перші серед тих, хто вийшов для боротьби проти того свавілля.

Ті герої, які приймали участь у революції, народили в собі нову людину, яка перестала боятися відстоювати свою свободу. Але є люди, які зараз активно працюють над тим, щоб загубити довіру до влади. Не можна підпускати близько до себе таких людей , які піддались пропагандистам-вчителям, а зараз корчать з себе великих істориків, які дуже вболівають за Україну. Присмоктавшись, як п’явки, до політичних партій, вони обираються депутатами до всіх рівнів. Сьогодні своїми вчинками та своїми безглуздими висловлюваннями вони розхитують на місцях ситуацію стабільності. Як ракова пухлина, вони пускають свої метастази та сіють зерна розбрату в суспільстві. Провівши свій аналіз, хочу навести конкретний приклад ,,тісної співпраці’’ громадської ради при Овруцькій РДА з Овруцькою РДА.

Використовуючи статус громадської ради, маніпулюючи фактами, такі «організації» на майбутнє запасаються політичними дивідентами на наступні місцеві вибори. Більшість з них за своєю спиною мають лише назву громадської організації в особі голови без членів організації. Вони прагнуть жити не за законами загальнолюдської моралі та справедливості. Виступаючи від всієї громадської ради, головуючий та деякі члени цієї ради беруть на себе одночасно роль прокурора та судді, нехтуючи законодавством України. Їх робота останнім часом зводиться до ультиматумів та претензій. Громадська рада повинна співпрацювати в складних ситуаціях з РДА, а не зачитувати на мітингах та висловлювати антидержавницькі резолюції.

Серед членів громадської ради були і учасники Революції гідності, які сьогодні мають на меті особисті інтереси з працевлаштування на керівні посади в місцеві органи влади, не маючи на це кваліфікаційних вимог. Тому і строчать скарги особисто як до Вас, так і до інших установ від імені громади району. А громада району – це 56 тисяч, а не 7-8 невдоволених діячів.

Якщо такі люди вважають себе великими патріотами своєї держави, пропоную звернутись їм до військкомату з заявою добровольця на Схід, як зробили це багато наших земляків, не вимагаючи для себе ніяких особистих привілеїв.

Ми всі сьогодні повинні зрозуміти, що позитивні наслідки від Революції гідності будуть лише тоді, коли все Українське суспільство усвідомить, що кожен з нас з повагою буде ставитися до загиблих Героїв майдану та на сході, з відповідальністю перед власним народом бути стриманим, відповідальним в ім’я побудови демократичної справедливої та заможної Української держави.”


З повагою, 

заступник голови Житомирської обласної організації ветеранів ВОВ, голова ради ГО «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи в Овруцькому районі», активіст революції Гідності (посвідчення №18, зареєстроване та видане Радою Майдану в м. Київ), Віталій Юшкевич.