Фейкові територіальні громади

У жовтні 2016 року на Чернігівщині СБУ та Нацполіція проводять таємну спецоперацію у рамках якої викривають незаконне формування під назвою «Титульний суверенний народ України». Самопроголошена республіка мала свої паспорти, печатки, грошову одиницю та реєстраційні автомобільні номери, які видавали громадянам псевдодержави на території України, створеної у сотні кілометрів від Києва. У незаконне формування втягнуті сотні мешканці під керівництвом її Голови.

Це формування, хоч і елементом, схожим на законне утворення у відповідності до Законодавства України, однак насправді воно грубо його порушує та створює підґрунтя для підриву основ національної державності України. За словами експертів на території України існують тисячі таких територіальних громад, які називають себе «справжньою народною владою», а насправді вони є осередками прямого прихованого сепаратизму. Жодна територіальна громада, яка створена не у відповідності до діючих законів не має права видавати автомобільні номери, паспорти, створювати свої силові структури, контролюючі органи, суди тощо.

Однозначно, що фейкові структури влади в Україні створюють за сприяння наших ворогів, щоб у зручний час використати їх для повалення законної влади та беззбройного захоплення цілої країни за прикладом Криму.

Виявляється ще до початку реформи Децентралізації по всій території України з’явилися тисячі фейкових територіальних громад, створених самозванцями без відома населення, які починають активно проводити різного роду семінари на теми “пряма влада народу”, “народовладдя” тощо. На мою думку справжнє завдання цих аферистів – розділити Україну на дрібні шматки, які потім легко буде захопити під гаслами впровадження «рускіх», «польськіх» та інших «міров».

Оформлення незаконних торгівельних пунктів, МАФів, самостійний збір податків, запровадження різних схем по перегону автомобілів із-за кордону на територію України без їх розмитнення, постановка її на облік, реєстрація, охорона громадського порядку різного роду дружинниками, козачими та іншими парамілітарними структурами тощо. Це тільки невеликий перелік того, що можуть робити незаконні тергромади.

Але головним їх завданням є повалення конституційного ладу в Україні, зокрема шляхом підриву обороноздатності. Вони також пропагують ідеї, що проведення будь-якого виду мобілізації є незаконним, ЗСУ не є гарантом безпеки країни, поліція і спецслужби повинні погоджувати свою діяльність на території тергромад тощо. Також, їх закордонні куратори розраховують на те, що представники таких громад активно підключаться до будь-яких протестних акцій за «краще» життя, на кшталт «русской весны».

Позиція деяких наших так званих сусідів, у першу чергу Рашн Федерейшн, в питанні української державності не змінювалася з часів Богдана Хмельницького. Але якщо в головах російських політиків України, як держави, вже немає, то у реальності вони розуміють, що над цим ще варто працювати і працювати. Не обов’язково, щоб держави не було взагалі, досить, щоб вона втратила частину своїх життєво важливих функцій і перетворилася на маріонеткову псевдонезалежну структуру, за принципом невизнаних псевдореспублік . Для цього спочатку придумали план федералізації України, а потім і особливий статус Донбасу. Мета одна – зробити так, щоб Україна втратила таку ознаку держави, як верховенство влади і права. Мовляв, Київ може робити вигляд, що приймає рішення, але Донбас житиме за своїми правилами і матиме право вето на будь-які зовнішньо-економічні питання. Але федералізація за принципом Путіна, як і особливий статус Донбасу, провалилася. Тепер на черзі новий план, а саме народні громади, але мова вже не про Донбас, а про всю Україну. Аппетит зростає.