Фірташа знову узяли під варту

За вердиктом Земельного суду Відня у кримінальних справах у справі щодо екстрадиційного арешту українського бізнесмена Дмитра Фірташа, останній залишиться під вартою на запит віденської прокуратури. Остання попросила подовжити тримання його під вартою через запит США на екстрадицію мільярдера, йдеться у повідомленні суду в четвер, 23 лютого, пише DW.

Він перебуватиме під вартою до винесення Земельним судом Відня у кримінальних справах вердикту щодо утримання його під вартою у справі про можливу видачу його США. Це рішення суду очікується у п’ятницю, 24 лютого.

Раніше 23 лютого суд відмовився брати Фірташа під варту у справі про екстрадиційний арешт за запитом Іспанії. Для попередження втечі бізнесмен буде змушений регулярно повідомляти про місце свого перебування та здати закордонний паспорт.

Нагадаємо, 21 лютого Вищий земельний суд Відня як апеляційна інстанція дозволив екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа до США, визнавши рішення першої інстанції неправомірним. Попереднє рішення від 30 квітня 2015 року визнавало, що запит США на екстрадицію Фірташа мав “у тому числі, і політичну складову”. Одразу після засідання апеляційного суду Фірташа затримали на 48 годин через запит Іспанії щодо його екстрадиції.

Остаточне рішення про екстрадицію Фірташа до США має ухвалити міністр юстиції Австрії.

Як писав Репортер, за дозволи фірмі олігарха Фірташа на Житомирщині сьогодні проголосували Опоблок, “радикали” та один “укропівець”. Голосів не вистачило. Але, як зазначив депутат Кропачов у фейсбуці, під час голосування було порушено регламент, що дає право компанії подату до суду і таки отримати дозволи на розширення. Зроблено це було, зазначає він, спеціально.