Кабмін перерахує розмір субсидій

Кабінет міністрів прийняв рішення перерахувати розмір субсидій, що нараховуються в якості часткової компенсації вартості комунальних послуг. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Постанова Кабміну №848 передбачає, що в березні розмір субсидій буде переглянутий у зв’язку з плановим підвищенням тарифів на електроенергію.

Перерахунок субсидій буде здійснено органами соціального захисту населення автоматично.

“Доплата буде проведена через особові рахунки громадян в теплопостачальних організаціях, які зобов’язані за результатами опалювального сезону зробити перерахунок і відобразити всю необхідну інформацію в платіжці”, – наголошується в повідомленні.

Наприклад, субсидія була призначена в жовтні 2016 р виходячи з тарифу на тепло 29,065 грн/кв. м опалювальної площі. У грудні і січні тарифи відповідно становили 31,43 грн/кв. м і 37,27 грн/кв м – різницю в кінці опалювального сезону держава компенсує у вигляді перерахунку розміру субсидії.

“У всіх інших випадках, при зростанні тарифів на той чи інший вид комунальних послуг, на який надається субсидія, перерахунок розміру безповоротної державної допомоги здійснюється з моменту змін”, – зазначили в Мінсоцполітики.