Кращий транспорт в аеропорти світу

Компанія MileCards опублікувала рейтинг транспортної доступності 50 найбільших аеропортів світу. Кращою за співвідношенням “ціна-якість” була визнана лінія монорельса в токійському аеропорті Haneda, що має найвищу інтенсивність руху – 250 відправлень в день.

Аеропорти країн СНД  в рейтингу не згадані: Домодєдово зважаючи на кризу вибув зі списку 50 найбільших за пасажиропотоком аеропортів світу, а нинішній російський лідер Шереметьєво  в нього так і потрапив. 

 Іншими критеріями в рейтингу були частота відправлень, співвідношення часу в дорозі в порівнянні з автотранспортом і зручність повідомлення (безпересадочний, наявність місця для багажу та інше). Оцінювалися не всі види транспорту в аеропорт, а лише найшвидший варіант.

Друге місце зайняла відкрита не так давно лінія Airport Express в Делі (її основним козирем виявилася низька ціна квитка в $1), третє – високошвидкісний (до 400 км/ч) поїзд на магнітній підвісці в шанхайський аеропорт Pudong. Інший шанхайський аеропорт Hongqiao став четвертим, – ціни і більш ніж 200 відправлень в день. П’яте місце дісталося Амстердаму з самими звичайними поїздами голландських залізниць, що досягають центру міста за 16 хвилин і $5.

Аутсайдерами рейтингу виявилися сім великих аеропортів без якого-небудь  транспорту (Маніла, Джакарта, Тайбей, Куньмін, Ченгду, Сан-Паулу, Мумбай) – в більшості з них є лише ненадійні або ті, що не ведуть в центр міста автобусні маршрути. Цікаво, що майже всі вони також азіатські. Ще п’ять американських аеропортів (Лас-Вегас, Х’юстон, Орландо, Лос-Анджелес і Шарлотт) пропонують тільки автобус в центр міста і також опинилися в кінці списку.

При этом для украинцев и дальше самой надежной авиакомпанией остается “Международные Авиалинии Украины” (МАУ). Заказать авиабилеты тут всегда можно быстро и удобно.