Найкращі гірнолижні курорти світу

Підбито підсумки престижної премії World Ski Awards, яка присуджується видатним гірськолижним об’єктам. Кращим гірськолижним курортом в 2016 році визнаний французький комплекс Val Thorens.

За словами організаторів, Val Thorens поєднує в собі кращу інфраструктуру для катання на лижах з кращого атмосферою. Це найвищий курорт в Європі – 2300 метрів над рівнем моря. Завдяки розташуванню, звідси відкриваються чудові краєвиди.

Швейцарський LAAX визнаний кращим місцем для занять фрістайлом. Тут знаходяться чотири сноупарка і 89 перешкод різного рівня складності, а також безліч зон відпочинку.

Готель W Verbier, розташований також в Швейцарії, визнаний кращим в своєму класі. Конкуренцію йому може скласти  японський The Westin Rusutsu Resort, який нещодавно відкрився, відзначений нагородою в категорії «кращі нові готелі». В Японії також знаходиться кращий бутік-готель – The Vale Niseko.

Кращим критим гірськолижним курортом світу визнаний Ski Dubai – перший гірськолижний комплекс на Близькому Сході, круглий рік покритий штучним снігом.

Сочинський гірськолижний курорт «Роза Хутір» визнаний кращим місцем для занять гірськолижним спортом в Росії. Тут же, недалеко від Сочі, знаходиться кращий гірськолижний готель країни Rixos Krasnaya Polyana Sochi, і кращий бутік-готель Peak. Серед номінантів на отримання World Ski Awards в Росії значилися також курорти Краснодарського краю, Кабардино-Балкарії і Челябінської області.

А от в Україні про кращі курорти знає турагенство Мандри Тур

Кращі об’єкти гірськолижного сектори вибирають фахівці лижної індустрії, туроператори, покупці турів та інші професіонали в області туріндустрії. На думку оргкомітету World Ski Awards, вручення лижного «Оскара» дає орієнтири всьому сектору.

До речі, відповідно до щорічного дослідження компанії Post Office, в цьому сезоні найбільш привабливі напрямки для економних лижників і сноубордистів – Австрія та Італія. Про це пише Telegraf. Британські експерти прийшли до такого висновку, порівнявши вартість тижневого відпочинку на території 30 різних гірськолижних курортів – 22 європейських і 8 північно-американських. При аналізі враховувалися ціни на шестиденний скі-пас, прокат спорядження, послуги інструктора, а також їжу і напої. Вартість проживання і дороги в розрахунок не бралася.