Обираємо посуд для кухні

Відвідавши будь-який сучасний магазин посуду, можна переконатися – вибір кухонного начиння дуже широкий і різноманітний. Представлені набори відрізняються один від одного за матеріалом виготовлення, розмірами, функціональності і багатьма іншими характеристиками.

До недавнього часу найвищим попитом користувалася алюмінієвий посуд. Каструлі і інше начиння з «крилатого металу» можна було знайти на кожній кухні. Однак з появою більш сучасних і високотехнологічних новинок, такий посуд став відходити на другий план, однак сьогодні вона все ще використовується деякими господинями. Наприклад, вони до цих пір вважається ідеальними для кип’ятіння молока і приготування страв з круп, так як алюміній чудово проводить тепло. До недоліків каструль з цього металу можна назвати їх тонкі стіни – вони схильні до деформації. Також подібна начиння не підходить для приготування гострих і кислих страв, наприклад, борщу, їжі з соусами.

Емальований посуд завжди вважався головним «конкурентом» алюмінієвого кухонного начиння. Матеріалом його виготовлення є звичайне залізо або чавун, на поверхню яких наноситься декілька шарів емалі. Ця речовина вважається інертною, і тому використовується для захисту металу від корозії. Їжа в такому посуді пригорає практично завжди, і єдиним способом уникнути цього є ретельне і довге перемішування. Воно забирає багато часу і сил, тому багато господинь вважають за краще не використовувати таке начиння в побуті. Емальовані каструлі вимагають дбайливого звернення – покриття схильні до деформації, легко дряпаються, покриваються тріщинами. У такому вигляді начиння стає абсолютно непридатним для кулінарії.

Однак до тих пір, поки емальований посуд зберігає свою цілісність і акуратний зовнішній вигляд, його цілком можна використовувати, причому, досить ефективно і зручно. Зокрема, в ньому можна готувати супи, м’ясні та овочеві рагу. Вважається, що емальована каструля – ідеальний варіант для варіння компотів і киселів: вони виходять дуже смачними і оптимальними за консистенцією. Деякі предмети такого начиння виглядають дуже красиво і естетично, і часто використовуються в декорі кухні.

Чавунний посуд досить широко використовується в побуті, і має безліч переваг і переваг. Серед них слід виділити повільний і рівномірний нагрів – чавун відрізняється унікальною для металу низькою теплопровідністю. З нього виконуються гусятниці, а також ємності для тушкованих страв, наприклад, плову – їжі, процес приготування якої займає тривалий період часу.

GRENKA.ua offers wonderful cookware for hostesses. The choice is huge, every woman can find here everything she needs. Here you can make an order