Поради щодо використання термосів

Щоб Ваш термос краще зберігав температуру і прослужив довгі роки пропонуємо до Вашої уваги деякі поради по використанню термосів.

Збереження температури

Щоб термос довше зберігав гарячу їжу або напої, слід прогріти колбу безпосередньо перед тим, як покласти в неї їжу чи напої. Кращий варіант – залити окріп в колбу, дати їй розігрітися, вилити окріп. В такому випадку колба стане гарячою і не відбере частину температури уі розміщених в ній гарячих харчових продуктів чи напоїв.

my bottle

Слід мати на увазі, що якщо у Вашого термоса колба виконана із загартованого скла, то строго заборонено заливати в термос окріп, якщо його тільки принесли з холоду або якщо в ньому зберігали холодну їжу. Скло може дати тріщину. Отже, розігріти скляну колбу потрібно поступово: спочатку залити в неї теплу воду, дати зігрітися, а вже після заливати окріп.

У термос зі скляною колбою також заборонено поміщати гарячі речовини, температура яких понад 100 градусів Цельсія. Наприклад, такою речовиною може бути дуже гаряче масло. Наслідками можу бути тріщини на колбі, її деформація і втрата якостей по збереженню температури.

Дбайливе використання

Щоб Ваш термос прослужив Вам довгі роки, слід дбайливо ставитися до нього. Навіть якщо у Вас термос з нержавіючої сталі – це не означає, що його не можна зламати. При сильному ударі або падінні на тверду поверхню з великої висоти на термосі з нержавіючої сталі може утворитися вм’ятина. В результаті може порушитися герметичність термоса і температура буде триматися набагато гірше.

Термос зі скляною колбою, на відміну від термоса з металевою колбою, більш крихкий, але при поломці колби його можна полагодити. Для скляних колб в асортименті існують запасні колби, і їх без особливих зусиль можна замінити на нові в разі потреби. У термосів з нержавіючої сталі заміна колби на нову неможлива.