Принци Вільям і Гаррі встановлять в Лондоні пам’ятник принцесі Діані

Спадкоємець британського престолу герцог Кембриджський Вільям і його брат принц Гаррі встановлять в Лондоні пам’ятник своєї матері, принцеси Діани. Спорудження монумента приурочено до двадцятої річниці її смерті, повідомив 28 січня Кенсінгтонський палац.

«Двадцять років минуло з дня смерті нашої матері, зараз саме час, щоб спорудою статуї визнати її позитивний вплив на Сполучене Королівство і весь світ. Ми сподіваємося, що меморіал допоможе всім відвідувачам Кенсингтонського палацу задуматися про її життя і її спадщині

Статуя принцеси Уельської Діани буде зведена в садах Кенсінгтонського палацу (в західній частині Лондона – ред.) на прохання її синів», – підкреслюється в заяві. Відзначається, що Вільям і Гаррі вже заснували спеціальну комісію зі збору коштів. Ім’я скульптора буде оголошено пізніше.

Діана Френсіс Спенсер народилася в 1961 році, в 20 років вона вийшла заміж за спадкоємця британського престолу принца Уельського Чарльза. Шлюб виявився невдалим, в 1996 році пара офіційно розлучилася. Діану позбавили права називатися членом монаршої родини, але за нею був збережений титул принцеси Уельської, оскільки вона була матір’ю спадкоємців престолу другої і третьої черги.

У ніч на 31 серпня 1997 Діана загинула в результаті автокатастрофи. Про неї написано безліч книг, про її життя зняті десятки фільмів. Багато ЗМІ називали Діану «найвідомішою жінкою XX сторіччя» і «найбільш, що фотографується жінкою світу». У 2002 році, згідно з результатами опитування телерадіомовної компанії «Бі-бі-сі», Діана зайняла третє місце в списку великих британців, випередивши королеву Єлизавету II і інших британських монархів

Як повідомлялося, новонароджена дочка герцога і герцогині Кембриджських отримала складне ім’я Шарлотта Єлизавета Діана. Про це йшлося в заяві Кенсингтонського палацу – офіційної резиденції Вільяма і Кейт.

Назвавши так свою новонароджену дочку, герцог і герцогиня Кембриджські віддали данину поваги відразу трьом людям – дідусеві Чарльзу, бабусі Діані і діючої королеви Єлизавети II.

Предлагаем купить памятник из гранита в Киеве. Памятники от ЗАТ “Антик” можна приобрести как в столице, так и в других крупных городах. Обращайтесь