США планує вийти із Ради з прав людини ООН через Ізраїль

Без категорії

Адміністрація президента Дональда Трампа розглядає можливість виходу США з Ради з прав людини ООН через нібито упередженість останньої щодо Ізраїлю. Про це повідомляє Politico з посиланням на колишніх і діючих чиновників в США, пише Ліга.net.

Разом з тим, зазначає видання, не варто очікувати негайного виходу Штатів з Ради. 

“Принаймні (очікувати виходу варто, – ред.) не раніше наступної сесії органу, яка починається в понеділок”, – сказано в повідомленні.

“Обговорення відмови від Ради, швидше за все, посилає сигнал міжнародним активістам, які хвилювалися через те, що США займуть низький профіль з глобальних питань і прав людини при президенті Дональді Трампі”, – підкреслили журналісти.

Як відзначають співрозмовники Politico, Вашингтон незадоволений позицією Ради щодо Ізраїлю. Крім того, невдоволення США викликає той факт, що до Ради входять країни, яких звинувачують в порушенні прав людини.

Про остаточне рішення про членство в Раді, швидше за все, оголосить держсекретар Рекс Тіллерсон, а також посол США в ООН Ніккі Хейлі або ж сам президент.

Раніше Трамп розкритикував заяви ООН та інших міжнародних організацій щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту, але, разом з тим, закликав Ізраїль “трохи утриматися” щодо будівництва нових поселень на Західному березі Йордану.