Сенатори дали Трампу останнє попередження щодо можливого зняття санкцій з Росії

Зростає число американських сенаторів з обох партій, які мають намір представити на розгляд Конгресу США проект закону, який блокує можливість для президента Дональда Трампа особистим рішенням зняти санкції з держави-агресора Росії. Про це повідомляє Ліга.net, з посиланням на американський канал CNN.

Шестеро сенаторів на чолі з республіканцем Ліндсі Гремом і демократом Беном Кардіном сьогодні внесуть на обговорення колег законопроект під назвою “Акт про перегляд відносин з Росією”, в якому прописано право вето на постанову адміністрації Трампа, якщо той в односторонньому порядку вирішить послабити або зняти санкції.

“Така ініціатива сенаторів – останнє попередження з Капітолійського пагорба новій адміністрації щодо американсько-російських відносин”, – йдеться в повідомленні.

За словами сенатора Марка Рубіо, підтримка в Сенаті “досить обширна” для того, щоб стримати Білий дім, якщо там вирішать послабити тиск на РФ до того як Москва почне виконувати Мінські угоди.

Законопроект також зобов’яже Білий дім надати доповідь з вагомим обґрунтуванням для скасування санкцій. Після цього Конгрес в чотиримісячний термін зможе заблокувати ініціативу Трампа.

“Якщо буде реальна загроза зняття санкцій за відсутності поваги до суверенітету України … у нас буде достатньо голосів для того, щоб провести законопроект в Сенаті”, – додав Рубіо.