SpaceX повезе двох туристів до Місяця вже у 2018 році

Американська приватна космічна компанія SpaceX оголосила про плани організувати політ двох туристів до Місяця. При цьому, як заявив увечері понеділка, 27 лютого, засновник і глава компанії Ілон Маск, передає DW, пасажирами космічного корабля стануть не професійні астронавти, а приватні особи. Вони, за словами Маска, вже зробили “значні фінансові вкладення” та здійснять космічний політ як туристи.

Водночас глава SpaceX відмовився назвати імена двох майбутніх космічних туристів. Маск, однак, зазначив, що вони знайомі один з одним, цього року пройдуть необхідні медичні обстеження, після яких розпочнеться підготовка до польоту.

Перший політ пристосованого до такої подорожі космічного корабля Dragon відбудеться вже цього року й буде непілотований. На орбіту його має вивести ракета-носій Falcon Heavy. Друге випробування з екіпажем на борту заплановане на 2018 рік.

За задумом SpaceX, корабель з туристами на борту облетить Місяць, але не сідатиме на нього.

Маск наголосив, що політ на Місяць стає можливим завдяки співпраці SpaceX з Національним аерокосмічним агентством США (NASA). 

Востаннє люди літали до Місяця на початку 1970-х років, але потім NASA вирішило закрити свою Місячну програму “Аполлон” через її занадто велику вартість.

На цьому кораблі Dragon V2 двоє американських туристів полетять до місяця