Трамп і американська преса: президента США порівнюють з Єльциним

25 лютого західна преса обурюються через недопуском низки провідних ЗМІ на брифінг у Білому домі, порівнює Дональда Трампа з Борисом Єльциним, прогнозує результати виборів у Франції та коментує відкриття екзопланет, схожих на Землю. Про це повідомляє BBC.

Зокрема, як пише британська Independent, США буде важко залишатися глобальним лідером із Дональдом Трампом на чолі. На думку видання, країна найближчим часом не зможе сконцентруватися на будь-яких проблемах та викликах окрім “наслідків Трампізму”.

За словами автора статті, радше ніж порівнювати пана Трампа з Володимиром Путін, краще було б провести паралелі між новим американським президентом та Борисом Єльциним.

“П’яний чи тверезий, Єльцин та його витівки стали для всього світу живим символом не тільки розпаду СРСР, але й недієздатної адміністрації Кремля та занепаду Росії як світової сили”, – наголошує Independent.

Щось подібне може статися і в Америці Трампа, вважає видання. Як і Єльцин, він був кандидатом-демагогом, який виступав проти існуючого політичного істеблішменту та обіцяв реформи та боротьбу з корупцією. Але особливості характеру та поведінки, а також необізнаність пана Трампа щодо глобальних питань можуть призвести до непередбачуваних наслідків, прогнозує видання.

Дональда Трампа порівняли з Борисом Єльциним

“США буде важко залишатися супер-державою на чолі з лідером, над яким сміються у світі та вважають відірваним від реальності. Його крики про “фейкові новини” означають лише неспроможність приймати критику та факти”, – пише Independent.

“Світові лідери, які з ним вже зустрічалися, кажуть, що їх вразила його необізнаність щодо подій всередині країни та за її межами”, – додає видання.