​У Житомирі презентували книгу з елементами самотності «Приписи долі»

Без категорії

До Дня усіх закоханих 14 лютого у Житомирській обласній бібліотеці імені Ольжича відбулася презентація книги поезії молодої поетеси Юлії Довбні «Приписи долі».

За словами автора «Приписи долі» – є своєрідним розтином пережитого, де поєдналися почуття духовної самотності та смутку.

«Це моя перша книга, яка написана про кохання і містить у собі елементи самотності. Книга вийшла накладом в 100 примірників. У ній зібрано близько 90 віршів, які я писала протягом трьох років. Збірка містить як римовані, так і білі вірші, Ця книга вчить не боятися життя, цінувати його благословенні миті, розуміти, що у ньому кожна зустріч не випадкова. А ще радіти тому, що маємо уважно вслухатись і вдивлятись у світ і в себе, розуміти і бути готовими дорого платити за все. За вчинки, за думки і навіть за мрії. І кожен вірш – це якась життєва історія, уривок долі, і кожне – це заклик не проживати життя даремно, а щось неодмінно робити – любити, творити, вірити, відчувати», – розповіла автор.

Поетичні твори Юлії Довбні відкривають глибинний світ людських почуттів, переживань, підкреслюють красу навколишнього життя.

«Про кохання дозволено говорити і писати багато і по-різному. Адже у кожної людини є початок та історія свого істинного і єдиного кохання. Поетично налаштована на сприйняття навколишнього світу людина – це вічний романтик з нестримним бажанням жити неординарно у бурхливих потоках мрій, бажань та дійсності», – зазначила вона.

Привітати поетесу завітали також музиканти та співаки, які подарували публіці чарівне виконання музичних композицій.

Спочатку музикант та співак Леонід Мацієвський виконав сонети на любовну тематику і побажав усім взаємного кохання. Бандуристка Світлана Ніконорова вразила присутніх прекрасним голосом і грою на бандурі.

Поціновувачі її творчості мали змогу дізнатися детальніше про створення її книги та натхнення поетеси. У книжці є і така поезія, в якій авторка закликає кожного починати з себе самого будь – які зміни в суспільстві, державі.

«Я пропускаю крізь себе не лише радість, а також біль і розчарування, тривогу і смуток. Це, зокрема, і гіркий спогад про хлопців, які загинули в АТО та під час бойових дій у «гарячих» точках локальних конфліктів», – сказала Юлія Довбня.

Вірші відрізняються за тематикою, але тісно пов’язані між собою. Книжка художньо перегукується з ілюстраціями – переважно фрагментами репродукцій картин сучасних художників.

На завершення презентації виступив житомирський бард Руслан Мединський та музичний гурт 4worlds, які доповнили ліричну атмосферу ніжними композиціями про кохання. Всі бажаючі мали змогу одержати автограф від авторки з найкращими побажаннями.

Уляна Машко