“Укроборонпром” замінить керівництво Житомирського бронетанкового та інших підприємств

Державний концерн “Укроборонпром” розпочав ротацію керівного складу своїх ключових підприємств. 

Про це сьогодні повідомляє прес-служба концерну..

Діяльність директорів підприємств оцінюється відповідно до виконання ними KPI (ключових показників ефективності), які передбачають фокус на результаті, а не на процесі, наявність стратегічного мислення, забезпечення соціальних стандартів для працівників, інвестиції у наукову діяльність та виробництво.

«Назвіть ще хоча б одну державну структуру України, де ефективність менеджменту вимірювалась за допомогою KPI та відбувалась зміна керівних кадрів саме за таким принципом? Щорічний моніторинг ефективності роботи топ-менеджменту є стандартною бізнес-практикою. На початку року директор бере на себе певні зобов’язання з виробництва, фінансових показників, впровадження соціальних стандартів. Виконав – молодець, можеш розраховувати на подальший кар’єрний ріст. Не виконав – дякуємо, але на твоє місце має прийти інший, більш вмотивований керівник», – зазначили в «Укроборонпромі».

За результатами перших моніторингових оцінок, визначено ротацію керівництва 14 підприємств, це біля 25% від ключових підприємств, серед них ДП “Житомирський бронетанковий завод”, ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова”, ДП “КБ “Артилерійське озброєння”, КП “Науково-виробничий комплекс “Іскра” та інші.

Зазначимо, що на Житомирському бронетанковому нового керівника призначили 31 січня. Тому, говорячи про ротацію керівництва підприємства, не досить зрозуміло, чи в концерні мають на увазі цю зміну чи будуть ще звільнення. Адже про звільнення йдеться в майбутньому часі.

Нагадаємо, на ДП “Житомирський бронетанковий завод” в керівному складі, разом із директором, 10 чоловік.