Утепляем квартиру

Не секрет, що і старі будинки, і сучасні новобудови дуже погано захищають від вітру і холоду: промерзнути до кісток ми встигаємо ще до початку опалювального сезону. А якщо у вас кутова квартира або високий поверх, проблема ускладнюється. На щастя, є безліч дієвих способів утеплити квартиру своїми руками.

Крок №1: закладаємо щілини в віконних рамах

Якщо в квартирі холодно, перш за все варто задуматися про утеплення вікон. Найпростіший спосіб – встановити сучасні герметичні склопакети, однак проблему можна вирішити і більш економічно. Наприклад, утеплити дерев’яні рами по-старому – закласти щілини між рамою і віконним прорізом поролоном, ватою або папером і акуратно заклеїти малярським скотчем. З більш сучасних способів – спеціальні гумові ущільнювачі (можуть бути також поролоновими або поліуретановими). Якщо ви виявили щілини між рамою і стіною, їх потрібно замазати водостійким акриловим герметиком. Утеплюючи вікна в квартирі, не забудьте про балкон, особливо незасклений.

Крок №2: встановлюємо панелі на стіни

Поширена проблема панельних будинків – неякісні шви між плитами. Вирішити її нескладно – закрити тріщину цементом, а потім замазати герметизуючої мастикою. У кутовій квартирі варто встановити сендвіч-панелі на зовнішніх стінах. Їх монтаж нескладний. Спочатку необхідно обробити стіну спеціальним засобом проти цвілі (навіть якщо її немає, це превентивний захід) і дати їй просохнути.

Потім потрібно нарізати оцинкований профіль і за допомогою дюбель-цвяхів зафіксувати на стіні каркас. На нього спеціальними тарілковими дюбелями кріпляться плити утеплювача, потім конструкцію зашивають листами гіпсокартону.

Наружное утепление фасадов в Киеве, также квартир. Работают специалисты – качество гарантировано. Обращайтесь.