Як в Житомирі Масляну святкували

Без категорії

26 лютого 2017 року в Шодуарівському парку відбулося святкування Масляни.

Житомиряни вирішили відвідати захід присвячений зустрічі весни. О 12:00 святкування в парку розпочалося. Своїми виступами радували усіх присутніх Житомирський обласний театр ляльок, естрадно-духовий оркестр “Сурми полісся” КЗ “Палац культури”.

Також зі сцени лунав прекрасний голос Світлани Ніконорової. Вона зачаровувала кожного мелодійністю та щирістю, що випромінювалися із її пісень.

Не оминули, під час святкування, і головний символ Масляни – опудало Зими. Що за традицією спалюють, чим знаменують її завершення. Під час цього дійства люди водять хороводи, співають пісні, танцюють, а також частуються млинцями.

Саме млинці являються традиційною стравою Масляни. І не дарма. Адже ще за часів наших предків вважали, що з’їдавши круглий та рум’яний млинець, що так схожий на сонця, вони збагачувалися частинкою його тепла та могутності.

Яскраві враження усі гості свята отримали від виступу житомирського гурту “4 worlds”. Хлопці збадьорили публіку. Люди, а особливо молодь, не могли встояти на місці. Танцюючи та підспівуючи молодому та перспективному гурту, усі ловили ту, шалену енергетику, що линула від хлопців зі сцени.

Завершилося свято фаєр шоу від “Дім сонця”. Ось так і відсвяткували житомиряни Масляну, весело та смачно.

Вікторія Данилюк