Як живе прифронтова Авдіївка. Фото

Третю добу страждає від обстрілів бойовиків гібридної армії РФ Авдіївка, яка опинилася на межі гуманітарної катастрофи. У місті частково нема світла і зв’язку, є проблеми з теплопостачанням.

На допомогу Авдіївці прийшли військові і рятувальники. У місті розгорнули пункти обігріву, де місцевим жителям пропонують гарячу їжу і питво. Влада відзначає, що Авдіївка повністю забезпечена продовольством і водою.

Паніки серед жителів міста немає. Більшість відмовляються бігти від обстрілів в більш безпечні місця. В основному, з Авдіївки евакуюють дітей: в пансіонат Святогорська Донецької області автобусами вже вивезли 77 дітей.

У місті в результаті обстрілів терористів зафіксовані численні руйнування, є загиблі і постраждалі серед мирного населення: загинула жінка, чоловік отримав поранення.

Сьогодні, 1 лютого, ДСНС отримала дозвіл на розмінування територій з лініями електропередач в Авдіївці для подальшого відновлення енергопостачання міста. Був оголошений режим тиші до 17:00, щоб дати можливість ремонтним бригадам почати роботи. Однак пізніше проросійські бойовики відкрили вогонь по ремонтникам, не дозволивши їм дістатися до місця можливого пориву ЛЕП.

ї

За матеріалами Ліга.net, фейсбук