ЄС дає Україні 600 млн євро. Уряд вніс проект рішення про зняття мораторію на експорт лісу

Європейський Союз прийняв рішення виділити Україні другий транш фінансової допомоги в розмірі  600 млн євро. Про це повідомили президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і прем’єр-міністр України Володимир Гройсман після зустрічі в Брюсселі. Дане відео та текст було оприлюднено на офіційній сторінці Гройсмана у фейсбуці.

“Оскільки уряду України вносить до парламенту законопроект про зняття мораторію на експорт лісу, це, на мій погляд, достатня умова для виділення  600 млн євро”, – сказав Юнкер.

За його словами, виділення траншу відбудеться в найближчі тижні.

“Сьогодні спільно з Жаном-Клодом Юнкером домовилися про виділення в найближчі кілька тижнів фінансової підтримки в розмірі 600 млн євро. Дякую за високий рівень довіри з боку Єврокомісії! Це відчутна підтримка в складних умовах”, – наголошується в коментарі прем’єр-міністра України на сторінці в Facebook.

Нагадаємо, скасування мораторію на експорт необробленої деревини (кругляка) була однією з умов отримання наступного траншу фінансової допомоги від ЄС на  600 млн євро.

Фінансова допомога ЄС є частиною пакета підтримки в розмірі 11 млрд євро, про який Євросоюз оголосив в березні 2014 року.