Юрій Павленко відвідав біженців зі сходу в санаторії “Тетерів”

Народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко разом з депутатами обласної та міської рад від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Наталією Рибак, головою фракції у міській раді Наталією Леонченко, керівником районної парторганізації Григорієм Ломаковим відвідали біженців зі сходу країни, які проживають в приміщенні ДП «Санаторій для батьків з дітьми «Тетерів».

У санаторій гості приїхали з подарунками, які допомогли зібрати БО «Дзвони Чорнобиля» та БО «Український Фонд Благодійництва».

«Ми привезли теплі речі, ковдри, іграшки та смаколики, адже тут на даний час перебувають 175 людей або 73 сім’ї, в яких виховуються 66 дітей різного віку», – розповіла Наталія Рибак.

Люди ділилися з депутатами своїми проблемами, дякували жителям Коростишева за гостинність, але висловлювали надію, що найближчим часом в країні настане мир, і вони зможуть повернутися до рідних, хоча і зруйнованих, домівок.

Серед найважливіших проблем, на які нарікали біженці, є питання із забезпеченням медичної допомоги, адже 172 мешканці санаторію мають інвалідність. «Діти, які тут проживають, на жаль, ніде не закріплені в плані медичного обслуговування. Коростишівська районна лікарня їх приймає, але вимагає при цьому сплачувати благодійні внески, наприклад, за здачу аналізів або ліки. Але у цих людей немає достатньо коштів, щоб це оплатити», – зазначила Наталія Леонченко.

У районі гостро стоїть питання із працевлаштуванням біженців, адже робочих місць вкрай не вистачає навіть самим коростишівцям. Як результат, лише 14 вимушених переселенців мають офіційну роботу.

Юрій Павленко акцентував, що ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК ініціював низку законопроектів стосовно відновлення миру та економічного розвитку, а також щодо підтримки та соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб в Україні.

«Найголовнішим завданням для української влади сьогодні повинно стати встановлення миру та державна підтримка відповідних програм. ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК вже сьогодні вніс необхідні законопроекти на виконання політичної частини Мінських угод для того, щоб якнайшвидше зупинити війну і забезпечити мир.

Насамперед, потрібно розпочати внутрішньоукраїнський діалог, сприяти поверненню біженців, внести зміни до Конституції, які забезпечать возз’єднання територій і відновлення повноцінної роботи органів української влади в Донбасі. А поки що ми й надалі будемо допомагати кожній родині, яка сьогодні втратила рідну домівку і потребує нашої підтримки», – резюмував Юрій Павленко.

Прес-служба обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ