З учителів роблять алкоголіків, – Коцюбко

Без категорії

“Що відбувається в Навчально-виховному комплексі № 11 на Мальованці? Я Вам розповім.

З Навчально-виховним комплексом № 11 (НВК № 11) все дуже просто – в НВК № 11 з міськвідділу освіти направили Єфремову Л.Л. як завуча. А тепер вимагають від директора НВК № 11, щоб та помінялася з завучем посадами. Директор відмовилася. І тому їй перед новим роком винесли два дисциплінарних стягнення – дві догани. 

10 січня цього року Л.Л. Єфремова викликала по телефону Арендарчука і Ковтуненко, під приводом, що в НВК № 11 пиятика. Треба відзначити, що 10 січня в НВК № 11, як і у всіх школах міста, були зимові канікули, діти не займалися, а представників робочого колективу не було на роботі. П’яних не знайшли. Зате особисто Арендарчуком в смітнику була знайдена порожня пляшка. Арендарчук і Ковтуненко перевернули всю білизну в пральні, перевернули все, що могли, в харчоблоці. А потім сфотографували результат своєї діяльності і тепер показують всім директорам навчальних закладів, як факт порушень в роботі НВК № 11.

Виникає питання – чому хочуть поміняти директорів НВК № 11 та школи № 1? По-перше, керівники цих навчальних закладів – порядні люди. Педагогічні колективи в цих навчальних закладах дають прекрасні знання своїм учням. Батьки відправляючи дітей до цих навчальних закладів, завжди впевнені, що їх діти під надійною опікою, що педагоги дійсно є другими батьками своїх учнів. Нинішній директор НВК № 11 очолює цей навчальний заклад вже 34 роки. Вона має понад тридцять заохочень, в тому числі і знак «Відмінник освіти» Міністерства освіти України.

Наша комісія бачить в діях Арендарчук вироблену систему тиску на педагогів з метою звільнити їх будь-якими способами. І все для того, щоб поставити там своїх директорів.

Чи згодні батьки учнів цих навчальних закладів з таким станом справ? Батьки повністю солідарні з педагогічним колективами. Робити з вчителів алкоголіків – це верх цинізму. Причому, треба відзначити, що мова йде про вчителів Василець і Коровину, які за станом здоров’я, взагалі не можуть вживати алкоголь.

При старій владі в районі Мальованка була розформована вісімнадцята школа. Директора школи звільнили, поставили нового, і той розформував школу. Дітей перевели в інші школи, вчителів – кого на пенсію, кого – в інші школи. Цю школу розформовув В.В. Арендарчук. Розформування школи – це злочин. У дітей відібрали найдорожче – шкільну дитячу дружбу. Депутати від Мальованка Моїсеєв і Кропивницький були заступниками мера Дебоя.

У НВК № 11 все нервують і батьки, і діти, і педагогічний колектив. Це ненормально, коли колектив «трясе», люди не можуть спокійно працювати. Колектив «ламають через коліно», ламають їх людську гідність. Люди знаходяться в стані постійного стресу, вони не впевнені в завтрашньому дні тому, що можуть в будь-який момент втратити роботу і останніх копійок на існування. І все через амбіції чиновника Арендарчука, який розставляє людей, ніби це не люди, а фігури на шахівниці. І, зверніть увагу, у Арендарчука немає ніякого жалю до цих людей. Як можна охарактеризувати таку людину? Я думаю, що в такий трагічний для країни час, коли війна, голод, злидні, позбавляти людей роботи і зарплати неприпустимо. Що ж, їм після цього, в петлю йти ?! Ні, це не вихід. 

Чиновники просто забули, що сміттєві баки ніхто не відміняв, Майдан ніхто не відміняв і народ теж ніхто не відміняв. Я вам відкрию одну таємницю – Майдани відбуваються, коли чиновники не дотримуються законів. Інтриги в школах і дитячих установах неприпустимі. А в школах батьки повинні сказати своє слово. І не тільки батьки. За тридцять років, при керівництві цих директорів, школи випустили тисячі вихованців, які здобули прекрасну освіту. Намагаючись зганьбити вчителів, Арендарчук ображає всіх випускників. А депутати від Мальованки Моїсеєв і Кропивницький показали своє справжнє обличчя. На наступних виборах вони прийдуть до Мальованки просити голоси, щоб знову стати депутатами.

Я буду інформувати громадськість про долю цих шкіл.

При повторній бесіді, Валентин Васильович Арендарчук зізнався, що звільнення директорів школи № 1 та НВК № 11 не його особиста ініціатива, а на нього самого «тисне» депутат від Мальованки Моїсеєв Юрій Володимирович, який очолює бюджетну комісію в житомирській міськраді.

Нагадаю читачам, що, всі школи міста Житомира збирають з батьків 20 мільйонів гривень на рік, але враховується тільки 6,3 мільйона гривень. Де різниця? Відповіді поки немає. А куди ж йдуть зібрані гроші? Засоби, здані батьками учнів, спрямовуються виключно на придбання будівельних матеріалів для ремонтів шкіл. А матеріали ці закуповуються в кожному квітковому магазині, рекомендованому Арендарчуком. Арендарчук незадоволений збором коштів в школі № 1 та НВК № 11 – мало зібрано коштів. Керівники цих навчальних закладів взагалі не торкаються до зібраних грошей, всіма цими коштами розпоряджаються батьківські комітети цих шкіл.

Про виявлені масових порушень в сфері освіти Житомира створена Розпорядженням голови Житомирської ОДА № 99 від 07.04.2016 робоча група, до якої увійшли представники комісії Громадської Ради з питань освіти науки військово-патріотичного виховання та у справах дітей, направила документи до Державного аудиторського управління (ГАУ) для проведення перевірки. 

Представника ГАУ двічі намагалися перевірити міське управління освіти, але безрезультатно – В.В. Арендарчук не допускає перевіряючих. Платить штрафи і не допускає. Але, якщо В.В. Арендарчук чесний чиновник, значить він не повинен заважати проведенню перевірки, і її потрібно провести.”

Член комісії Громадської Ради з питань протидії корупції, люстрації, правової політики, боротьби зі злочинністю Олександр Коцюбко