ЗНО-2017. Як здаємо

Реєстрація на ЗНО-2017 стартувала сьогодні, 6 лютого, 10:00 год. Інформацію надали в ОДА.

Для випускників 2017 року першим обов’язковим предметом для ЗНО стане українська мова та література. Другий потрібно буде обрати з-поміж математики та історії. Третій – із запропонованого переліку предметів, з яких буде проводитися тестування 2017-го: математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія. Тобто, за бажання випускник зможе скласти ЗНО і з історії України, і з математики.

Крім того, можна буде скласти в формі ЗНО ще один, четвертий предмет, який не є обов’язковим, але необхідний, приміром, для вступу в обраний ВНЗ.

Випускники ж минулих років обов’язково мають складати ЗНО лише з української мови та літератури. Інші три предмети – на їхній вибір.

Реєстрація триватиме до 17 березня, а зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 31 березня.

Щоб взяти участь у ЗНО, необхідно, насамперед, роздрукувати та заповнити бланк реєстраційної картки. Це можна зробити самостійно за допомогою сервісу «Зареєструватися», розміщеному на офіційному сайті Українського центру testportal.gov.ua або звернувшись до пункту реєстрації.

Основну сесію ЗНО буде проведено з 23 травня до 16 червня.

Також відбудеться додаткова сесія з 3 до 12 липня, на яку можна буде зареєструватися з 3 до 20 травня. Додаткова сесія та реєстрація передбачені для учасників АТО та осіб, що проживають на тимчасово окупованій території або на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, якщо такі особи не мали змоги зареєструватися в основний період.

Усю необхідну інформацію про порядок реєстрації та графік проведення ЗНО розміщено на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти та на сторінках Центру в соціальних мережах.

Пункт реєстрації Житомирської області – Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Адреса: 10014, м. Житомир, вул. Михайлівська, 15, кабінет 4.

Реєстратор: Клапішевська Оксана Володимирівна

Телефон: (0412) 47-08-61

Графік роботи: Понеділок–п’ятниця: 09.00-17.00. Перерва: 13.00-14.00