Безпека під час відпочинку на природі

На що треба звернути увагу на пікніку.

Продукти харчування та приготування їжі.

Продукти харчування можуть швидко зіпсуватися без холодильника, «задихнутися» під час транспортування в кульку. Безпека харчування починається зі складання меню і покупки їстівного. Не беріть швидкопсувні продукти (майонез, варену ковбасу, молочні продукти). Термічна обробка дозволить скоротити ризики. Взяли сосиски? Прожарте їх на багатті.

Природа (комахи, земноводні, гризуни та інше).

Продумайте захист від «живності» заздалегідь. Обзаведіться засобами захисту (кремами, мазями, аерозолями та інше), на які у вас і ваших супутників не буде алергії і неприємних побічних ефектів.

Перед вибором місце відпочинку огляньте навколо, чи немає де мурашника, осиного гнізда і інших локацій жителів дикої природи. Намагайтеся не втручатися в життя тваринного світу. Ви тут в гостях. Бережіть природу.

Чим загрожує сміття на пікніку?

Це не тільки бите скло, гострі камені, шишки та інші гострі предмети, якими можна поранитися. Органічне сміття може залучити небажаних комах, земноводних, гризунів.

Швидше всіх на сміття «реагують» оси і мурашки. Неорганічне сміття може бути причиною травми або ударів. Особливо для дітей..

Застосування відкритого вогню.

Не використовуйте відкритий вогонь в місцях, де це заборонено. Обладнайте багаття правильно з урахуванням всіх запобіжних заходів. Не нанесіть шкоди верхньому шару землі. Якщо є можливість, беріть з собою мангали. Зараз є дуже маленькі, які зручно брати і в піші прогулянки.

Обережність в безлюдному місці.

Ліс і природа можуть з вам «пожартувати». Не заходьте в незнайомі місця, якщо ви не орієнтуєтеся на території, і у вас немає приладів навігації.

Беріть з собою компас – для багатьох дивно, але GPRS, Wi-Fi і інтернет є не скрізь. Мобільна мережа може теж бути недоступна. Навчіться користуватися компасом і орієнтуватися за допомогою його. Сам по собі компас вам дорогу назад не вкаже.

А вообще, можна не напрягаться и доверить свой отдых профессионалам. Если вы спрашиваете, где отдохнуть на майские праздники, то ответ очевиден – в комплексе «Царёвка».