Більшості знову не вдалось “проштовхнути” свого аудитора в НАБУ

Верховна Рада знову не змогла обрати представника від парламенту до комісії з аудиту Національного антикорупційного бюро України. Про це із залу засідань повідомляє кореспондент LIGA.net.

У рейтинговому голосуванні заступник генерального інспектора Міністерства юстиції США Роберт Сторч набрав 178 голосів, британський детектив Найджел Браун – 202 голоси.

Спікер Андрій Парубій поставив кандидатуру Брауна на затвердження, проте його підтримали тільки 200 депутатів при 226 необхідних. 60 депутатів проголосували проти.

“Я даю доручення комітету доопрацювати це питання і внести на розгляд Верховної Ради”, – сказав він.

Перед голосуванням противники призначення Брауна заблокували трибуну. Представник антикорупційного комітету Ради Ігор Артюшенко представляв проект постанови з місця.

Напередодні голосування глава антикорупційного комітету Єгор Соболєв повідомив у себе в Facebook, що депутатам роздали проект постанови.

“Тільки що до мене підійшов Юрій Тимошенко з Народного фронту. Він повідомив, що хоча він вказаний серед авторів цього проекту, насправді він його не підписував. Я передав цю інформацію про фальсифікацію рішення, яке обговорюється, спікеру парламенту. Він не реагує”, – повідомив він.