Блокада відштовхне частину Донбасу до Росії, – Порошенко

Блокада непідконтрольних територій Донбасу спрямована на те, щоб відштовхнути їх до Росії. Про це заявив президент Петро Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку у понеділок, 20 березня, пише Тиждень.

“Організатори блокади обманювали суспільство, оскільки це була не блокада ОРДО / ОРЛО – яка блокада, коли там дірка в кордоні, в тому числі і з Російською Федерацією сотні кілометрів? Насправді це виявилося спецоперацією, спрямованою на те, щоб виштовхнути окуповані райони з українського Донбасу в Російську Федерацію “, – сказав він.

Читайте також: Чи готові українці вийти на масові акції протесту на підтримку блокади Донбасу

Порошенко зазначив, що організатори блокади повинні бути готові нести відповідальність за свої дії.

Нагадаємо, у середу, 15 березня, Рада національної безпеки і оборони України на екстреному засіданні після виступу президента Петра Порошенка підтримала тимчасове повне припинення транспортного сполучення з окупованими територіями Донбасу.

Читайте також: Донбас і Крим: відрізаємо чи приймаємо? А чи звільняємо?

16 березня, президент України Петро Порошенко підписав указ, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня про тимчасове припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення в Донецькій і Луганській областях.