Депутати обласної ради вимагають від правоохоронців захисту і кримінальних справ проти активістів житомирського “Айдару”

Без категорії

Під час засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності обласної ради депутати підняли питання поведінки житомирського  “Айдару” на попередній  сесії та загалом безпеки депутатського корпусу та працівників ради.

За словами голови фракції “Самопоміч” Віталія Ейсмонта, “псевдоактивісти” перетворюють роботу на сесії у натовп на вулиці, а правоохоронці бездіють.

“Чому обласна рада, зокрема голова, та правоохоронні органи, не вчинили ніяких дій?” – сказав депутат.

“Мене здивувало, що Печененко (керівник Нацполіції в області, – ред.) не побачив в цьому порушення, що вони не спрацювали.  Шонайменше 13 скарг у міліції на “Айдар”, – зазначила депутат від “Самопомічі” Олена Галагуза.

На засідання запросили працівників різних силових структур. Від прокуратури ніхто не прийшов. Звіт Нацполіції слухати з початку не захотіли.

“Вимагаємо реакції від прокуратури через “ЗМІ”. Ваш звіт (Нацполіції, – ред.) сьогодні не розглянемо, поки не буде інформації по конкретним процесуальним діями щодо цих людей. Чи були зафіксовані порушення і т.д.”, – сказав голова комісії “свободівець” Сидір Кізін.

Правда  звіт поліцейських таки заслухали, але рішення по ньому депутати приймуть після оприлюднення конкретної інформації.

При цьому депутати наголосили, що сесія відкрита для усіх громадських організацій, активістів, і  кожному нададуть час для виступів. Але все має проходити в рамках законодавства і по запису, як про це говорить Регламент.

Як писав Репортер, представники “Айдару” прийшли на сесію міської і заблокували мера та депутатів, вимагаючи слова.

Читайте також: Обласна рада зробила заяву щодо образ на адресу депутата Олени Галагузи