Готуємось до Великодня: майстер-клас з писанки

Майстер-клас з писанки “Я писала писаночку”.

22 березня початок 15.00 кав’ярня “Теретенія” (у Вежі). Житомир.

ГО “ЛА ДА” запрошує всіх бажаючих на традиційний майстер-клас з писанкарства. Учасники опанують мистецтво розпису великодніх яєць за допомогою писака та свічки. Також вони почують розповіді про традиції писанкарства в світі та в Україні; про значення зображальних символів; про головні великодні атрибути. 


Метою таких зустрічей є популяризація українських звичаїв та традицій. Адже зараз на моєму поколінні лежить обов’язок взяти, віднайти краще у старших та у доступній формі передати традицію далі. У своїй роботі акцентуємо увагу на дітях, адже їм в ігровій формі легко привити цікавість до рідної культури, яка, я впевнена, з часом трансформується для них у щось глибше й грандіозне. Також хочу показати, що розписувати писанку просто. Учасники майстер-класу опанують ази мистецтва, а вдома продовжать розписувати. Впевнена, що на Великдень вони зможуть здивувати рідних оригінальним подарунком в українському дусі, та ще й зробленим з любов’ю та власними руками”, – зазначає заступник голови організації Ладаслава (або Людмила Заліщук). 

На майстер-клас бажано прийти в національному строї, взяти з собою яйця, свічку, писачка (його можна придбати в магазині або на майстер-класі) та гарний настрій.
Радимо подякувати майстрині за час і цікаві розповіді та насолодитися атмосферою “Теретенії”, смакуючи різноманітні тістечка і чай.