Китайські колекціонери спустошують ринок антикваріату

Фахівці арт-ринку до недавнього часу не зустрічалися з такою ситуацією. Число китайських олігархів, чиї фінансові ресурси майже не обмежені, неймовірно зросла, а разом з ними і число колекціонерів антикваріату.

Антикварний салон “Візантія” пропонує справжнім колекціонерам придбати справжню ікону. В салоні представлена виставка сучасних ікон, які ви зможете придбати.

Гучна в минулому році історія про вази і порцеляни, створені за часів імператора Цяньлун і проданої на крихітному аукціоні за 83,2 млн доларів відомій людині в Китаї, створювала думку про унікальність такого випадку. Однак кількість активних китайських колекціонерів постійно зростає. Арт-дилери, колекціонери старовини готові платити будь-які, часом божевільні гроші за національну спадщину. А власники маленьких аукціонних будинків не могли і уявити, що настане коли-небудь такий гарне для них час.

Наприклад, невеликий аукціонний будинок у Великобританії Woolley & amp;Wallis за 2016 рік майже подвоїв свої доходи. Покупці з Китаю принесли 19 з 28 млн фунтів для цього будинку. Заможні клієнти формують колекції для приватних музеїв в Китаї.

Різко зростаючий попит породжує за собою стрімке зростання цін. Числа унікальних творів китайського мистецтва не вистачає, щоб наситити ранок антикваріату. Цим і пояснюється таке стрімке зростання цін. Крім цього китайським мистецтвом цікавляться багато інвесторів. Аналітики прогнозують, що потенціал для зростання ще великий.

У минулому році в Китаї зафіксували 450 тис мільйонерів. У той же час для багатьох китайців, схоже, колекціонування стає реальною національною ідеєю.

До речі, аукціон Будинку Скіннера азіатських творів мистецтва мав грандіозний успіх. Він заробив більше 4,8 мільйонів доларів США і став найкасовішим азіатським аукціоном Скіннера на сьогоднішній день.На продаж було виставлено понад 1700 робіт. Однією із значних є особиста колекція покійного Чарльза Дж.Чу, який викладав 15 років в Єльському університеті і став одним із засновників колекції азіатського мистецтва Коннектикут коледжу.