На охорону екології в 2017-му році Житомирщина планує виділити 18 мільйонів гривень

Використання корисних копалин, зміни до бюджету, стан виконання галузевих програм, утворення нових об’єднаних територіальних громад – ці та інші питання розглянула 30 березня постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

На початку засідання комісії депутати опрацювали клопотання Державної служби геології та надр України і рекомендували погодити надання спеціального дозволу на користування надрами приватному підприємству «Луч». Також профільна комісія погодила звернення депутатів обласної ради до Держгеонадр щодо анулювання шістьох спеціальних дозволів на користування надрами, що були видані у 2016 році трьом товариствам. Адже дозволи надано всупереч відмові обласної ради та без врахування думки жителів громад.

Серед іншого депутати затвердили з доповненнями кошторис витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2017 рік на загальну суму майже 18 млн грн. З цієї суми понад 1,6 млн грн буде спрямовано на будівництва напірного колектора господарсько-побутової каналізації м.Андрушівка, 2,5 млн грн – на реконструкцію та технічне переобладнання очисних споруд каналізації у смт Ємільчине, по 1 млн грн виділяється на технічне переоснащення із заміною аварійного обладнання каналізаційно-насосних станцій у м.Малині та смт Попільні, 1,7 млн грн – на будівництво полігону твердих побутових відходів у м. Новограді-Волинському (другий пусковий комплекс) тощо.

Також профільна комісія розглянула питання доцільності створення та функціонування робочих груп, а саме, робочої групи з вивчення питання щодо відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення, робочої групи з вивчення питання надходження екологічного збору та робочої групи з вивчення питання щодо перевірки законності проведення робіт з випалювання вугілля. Обговоривши це питання, депутати дійшли згоди продовжити їхню роботу.

Усього постійна комісія, у роботі якої взяв участь перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко, опрацювала понад 20 питань порядку денного.

1ekokom1

1ekokom2

1ekokom5

1ekokom4

1ekokom3

1ekokom6

1ekokom7

1ekokom8

1ekokom9

1ekokom10

1ekokom11

1ekokom12

Прес-служба обласної ради