Насірова заарештували до квітня. Він може вийти під заставу

Суддя Солом’янського районного суду міста Києва Олександр Бобровник у ніч на вівторок, 7 березня, обрав для відстороненого голови Державної фіскальної служби України (ДФС) Романа Насірова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів – до 30 квітня 2017 року. Утім, суд передбачив можливість внесення застави для підсудного у розмірі 100 мільйонів гривень.

В разі внесення застави суд зобов’язав Насірова носити електронний пристрій контролю, здати паспорт громадянина України та паспорт для виїзду за кордон, а також утриматися від спілкування з іншими фігурантами кримінального провадження, інформує DW.

В ухвалі йдеться про те, що Насіров буде утримуватися під вартою з моменту проголошення цього рішення і до внесення застави, якщо така буде внесена. Дана ухвала суду може бути оскаржена в Апеляційному суді міста Києва упродовж 5 днів.

Захист Насірова заявив, що не згодний з рішенням суду та планує подати апеляційну скаргу. Адвокат Андрій Кузьменко також повідомив, що Насіров не вноситиме заставу до рішення Апеляційного суду.

Нагадаємо, що прокуратура вимагала внесення застави у розмірі двох мільярдів гривень – саме на таку суму, за даними Спеціальної антикорупційної прокуратури, Насіров завдав державі збитків, працюючи на посаді глави ДФС.

Вручення підозри Насірову відбувалось у рамках розслідування “газової справи”, у якій фігурує народний депутат України Олександр Онищенко. Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ “Фірма “Хас”, ТОВ “Карпатнадраінвест”, ТОВ “Надра Геоцентр”.