Обирає тютюн для кальяну правильно

Який би чудовий кальян Ви не придбали, як би ретельно і правильно його Ви не зібрали, всі старання можуть пропасти даремно, якщо тютюн для кальяну обраний неправильно!Щоб такого не сталося, давайте розберемося з питаннями: Як правильно вибрати тютюн для кальяну і яким повинен бути хороший тютюн (“Вип-Кальян” – табаки для кальянов).

Кардинальна відмінність кальянного тютюну від, звичного нам, сигаретного, в тому, що він сирий (тобто, мокрий). Причому чим більше вологи в тютюні, тим щільніше буде дим при курінні.

У кожного  любителя кальяну є свій “кращий тютюн”. На самому початку, кожен шукає свій “кращий тютюн” методом проб і нових експериментів.

Як було вже написано раніше: кальянний тютюн повинен бути сирим (мокрим), схожим на фруктовий джем. Обережно! Ні в якому разі, не купуйте сухий тютюн (як для сигарет), тим паче якщо Ви пробуєте кальян вперше, так як можна тут же зіпсувати враження від куріння кальяну.

То який же тютюн буде для кальяну кращим?! Не квапте події, давайте розберемося з цим питанням так, як зазвичай курять хороший кальян – спокійно і з насолодою. Якщо віднести дане питання до тютюнового аромату, то мабуть можна виділити найбільш популярну палітру смаків, так би мовити “золоту п’ятірку” тютюну:

яблучний

полуничний

абрикосовий

мультифруктовий мікс

динний

Особисто мені б хотілося з цієї групивиділити тютюн з ароматом дині, так як мені він дуже подобається. І все ж таки повторюся, що кожен для себе вибирає улюблений смаковий відтінок.

А тепер відповімо на запитання “Який кальянний тютюн кращий?” з точки зору вибору виробника. Тут, так само як і в смакових перевагах, кожен сам вибирає фірму-виробника тютюну.

 Рецепт для кальяну – це добірка різних видів тютюну і рідини для колби. Так само в рецептах використовуються суміші різних тютюну. І мета пошуку нових рецептів – домогтися унікального і приємного смакового ефекту.

Так ось, хочу всім сказати зараз, не бійтеся експериментів! Самі змішуйте різні сорти тютюну. Пробуйте, кожен раз, різні смаки. І тоді Ви знайдете те, що буде найбільше до душі.