Обираємо одяг для дітей правильно

Літо в нашій країні може бути як жарким, сухим, так і дощовим, вітряним. Правильний вибір літнього дитячого одягу на цей період, дозволить малюкові радіти літу, а не лікуватися від застуди. .

Вибір літнього дитячого одягу: що потрібно в гардеробі

Діти ростуть швидко, а новонароджені ще швидше. Але саме до них потрібна підвищена увага, в тому числі у виборі аксесуарів та одягу. Новонароджений вимагає відповідального ставлення, особливо поки ще не сидить.

В першу чергу, такий одяг має бути зручним і безшовним. Коли малюк вчиться повертатися і повзати, йому ніщо не повинно заважати. В основному, в перші півроку життя дитини в якості туалету використовуються підгузники, а в якості основної одягу спеціальні комбінезони – “детские человечки“.

Більш дорослі

У літньому гардеробі хлопчика повинні бути штани і шорти. Вони можуть бути будь-яких забарвлень і фасонів, з трикотажної, лляної або з полегшеної джинсової тканини. Вибір літнього дитячого одягу для хлопчиків повинен робитися на користь речей, на яких відсутні тугі гумки, ремінці, лямки, які можуть заважати дитині, обмежувати його рух. Також в гардеробі необхідні майки та футболки. Мінімальний комплект – 5-6 шт. Для вуличних активних ігор краще вибирати недорогі бавовняні футболки строкатого дизайну, які не шкода було б забруднити або порвати. Для прохолодної літньої погоди у хлопчика повинні бути теплі сорочки, джемпери, вітровка, курточка. 

Вибір літнього дитячого одягу для дівчаток також включає в себе штани, шорти, футболки та майки. Варіантів моделей шорт для дівчаток багато. Це можуть бути вільні спідниця-шорти, і короткі джинсові, бавовняні, лляні шортики, бриджі. Також дівчинці знадобляться сукні, сарафани та спіднички. Для прохолодної погоди необхідні кофти, плащ, курточка. І хлопчикам, і дівчаткам влітку потрібні також головні убори і купальні костюми.

Вибір дитячого одягу обов’язково повинен враховувати склад тканини (додаток). Краще вибирати одяг з натуральних тканин. Льон, бавовна, бамбукові тканини дозволяють шкірі дитини дихати, вони приємні на дотик, легко стираються і не викликають алергічних реакцій. Натуральні тканини не тільки гіпоалергенні, а й добре вбирають піт, шкіра дитини дихає, що особливо важливо влітку, на спекотному сонці і при активних іграх.