Обираємо принтери для друку пластикових карток

Карти ідентифікаційні – це один з найбільш ефективних інструментів персоналізації на сьогоднішній день.

Їх виробництво обходиться порівняно недорого, кожній карті можна привласнити свій індивідуальний номер, а їх використання співробітниками не викличе ніяких труднощів.

Саме тому багато компаній або окремі підрозділи всередині корпорацій вважають за краще купити принтер для друку пластикових карток, щоб таким чином контролювати доступ співробітників в офіс. Також це обладнання може стати основою для успішної комерційної діяльності – друку карт на замовлення, виробництва подарункових або платіжних карт.

Компанія MegaPOS – один з лідерів продажів такого обладнання – пропонує купити принтер пластикових карт. Детальніше тут на megapos.com.ua

Про види принтерів, основні критерії вибору і способах кодування карт піде мова нижче.

Обсяг друку

Перше, з чим варто визначитися перед покупкою, – це приблизний обсяг випуску карт. Устаткування можна розділити на три класи:

Початковий – самі економічні моделі з помірним набором можливостей, призначені для друку невеликого обсягу до 100 карт в день. Вартість таких принтерів невисока (наприклад, Zebra ZXP Series 3).

Стандартний – пристрої з більш широким потенціалом. З їх допомогою можна істотно урізноманітнити дизайн готових карт, а також використовувати кілька різних способів кодування. Такі принтери можуть надрукувати до 500 карт в день і ідеально підходять для середнього бізнесу, державних або освітніх установ (наприклад, Zebra P330i).

Преміум – апарати з високими показниками продуктивності і надійності, здатні працювати в самому інтенсивному режимі і друкувати більше 500 карт в день. Такі принтери зазвичай відрізняються великими габаритами, але їх можливості (двосторонній друк, висока швидкість, спеціальні системи захисту, наприклад, як у Fargo HDP 5000 Dual-Side) компенсують цю особливість.

Одностороння або двосторонній друк

Залежно від конфігурації принтери для пластикових карт можуть виконувати одно- або двосторонній друк. Перший варіант оптимальний в тому випадку, якщо необхідна кількість інформації на карті мінімальна – ідентифікаційний номер, ім’я власника, термін дії. Двосторонній друк дозволить за один цикл нанести додаткову інформацію на зворотну сторону карти – важливу пам’ятку, контактну інформацію організації, QR або штрих-код. Потреба в цій функції також визначається індивідуально і залежить від ваших уподобань в дизайні або інших особливостей.