Парфюмерний етикет

Як вибрати і носити сукні або інший одяг – про це розповідається і йдеться на просторах Рунета багато. А ось як правильно «носити» і «надягати» аромат, парфуми, духи – про це сказано набагато менше. Багато хто може подумати, що нічого складного в цій науці немає, але насправді це таке ж завдання, як правильний догляд за певним типом вашого обличчя і освоїти його необхідно. 

Зазвичай, ви б хотіли, щоб аромат «носився» комфортно не тільки вами, а й був приємний іншим, оточуючим вас людям. То який він, парфумерний етикет? Загалом,  правил кілька і їх не так складно запам’ятати. Як і не так багато місць, де можна придбати хороший парфюм, наприклад, http://lamirina.ru/

Прогноз за вікном дуже важливий

Прогноз погоди – керівництво до дій номер один. Залежно від того, яка погода за вікном, має велике значення вибір парфуму для даної пори року.

Наприклад, в теплий період року будуть гарні легкі, «утрафіолетові» аромати, квіткові (не солодких квітів, а свіжих, типу лотоса, лілії, квітучого кактуса), цитрусові.

А ось в зимовий період аромати можуть «обважнювати». Це вже можуть бути деревні композиції, нотки спецій в парфум, кориці, шоколаду, солодкі, кавові. Якщо такі духи нанести на себе в спеку, то аромат «задушить» не тільки вас, але і оточуючих вас. Зате в холоди такий аромат вас зігріє своїм теплом.

Не забуваємо про час доби

Дуже важливо, в який час доби наносите на себе аромат. Для ранку і денного часу віддайте перевагу більш легким ароматам, наприклад, цитрусовим, квітковим, повітряним у вигляді дезодорантів, туалетної води. Для вечора можна використовувати більш важкі аромати, насичені і в більш високій концентрації у вигляді духів.

Наносите аромат наодинці і вдома

Особисто я не знала цього, але за правилами етикету нанесення парфуму – його не слід наносити (оновлювати) в громадському місці, в офісі, на роботі, навіть у громадському туалетній кімнаті. І це незважаючи на те, що багато компаній випускають парфум в пробних дозаторах, які зручно носити в дамській сумочці. Аромат слід нанести на себе в будинку всього лише раз, наодинці. І потім вже виходити, «несучи його на собі», на вулицю.