Президент наказав головам ОДА допомогти Балаклії. Житомирські рятувальники вже на поготові

У четвер, 23 березня, президент України Петро Порошенко доручив головам обласних державних адміністрацій та Київської міської державної адміністрації вжити невідкладних заходів з надання допомоги жителям Балаклійського району Харківської області, які постраждали через вибухи на складі з боєприпасами. 

Про це повідомляє прес-служба президента.

“У переліку першочергових заходів забезпечення будівельними матеріалами (скло, шифер), дизпаливом, продуктами харчування, а також направлення будівельних бригад для здійснення ремонтно-відновлювальних робіт.”, – йдеться у повідомленні.

При цьому, як повідомляє УНН, рятувальники з Хмельницької та Житомирської областей готові виїхати на Харківщину для ліквідації наслідків НС у Балаклії. Про це сказав заступник начальника управління ДСНС України у Житомисрькій області Олег Держанівський та начальник ГУ ДСНСУ у Хмельницькій області Едуард Братко.

“У нас зараз попередня готовність особового складу — це 5 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки”, — повідомив Держанівський.

Житомирські рятувальники перебувають у двогодинній готовності до виїзду.

Нагадаємо, вночі 23 березня у місті Балаклія Харківської області, де розташовані склади зі зброєю, розпочалася пожежа, що спричинила детонацію боєприпасів, двоє людей отримали поранення. Військова прокуратура встановила, що могла статися диверсія. Місцевим жителям вдалося зафіксувати моменти вибухів. Державна прикордонна служба України посилила охорону східної ділянки кордону.