СБУ затримала 10 адміністраторів антукраїнських спільнот у соцмережах. Відео

Працівники Служби безпеки України викрили десять адміністраторів антиукраїнських спільнот у соціальних мережах, яких координували російські спецслужби, повідомили у прес-службі СБУ у вівторок, 21 березня.

Зазначається. що йдеться про мешканців Київської, Харківської, Дніпропетровської, Чернігівської, Закарпатської та Луганської областей, які за вказівкою кураторів та матеріальну винагороду наповнювали соцмережі контентом.

“Адміністратори викладали отримані з Росії матеріали із закликами до антиконституційного усунення чинної влади, про зміну кордонів України, проведення різних протестних акцій, зокрема з використанням масових заворушень”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, під час обшуків оперативники вилучили комп’ютерну техніку із доказами отримання антиукраїнських матеріалів від російських спецслужб та їх розміщення у соцмережах.

Повідомляється про відкриття низки кримінальних проваджень. У їх рамках трьом зловмисникам уже оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених статтями 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.