Скільки грошей отримають діти приватних шкіл в 2017 році у Житомирі

У 2017 році грант на здобуття загальної середньої освіти громадянам, діти яких навчаються у навчальних закладах, що не належать до комунальної власності територіальної громади м. Житомира, становитиме  3001 грн.

А для батьків  учнів, які навчаються за інклюзивною формою у вказаних закладах, – 10004 грн.

Про це йдеться в проекті рішення виконкому.

«На виконання рішення сесії міської ради від 09.02.2016 № 67 «Про внесення змін і доповнень до міської цільової Програми розвитку освіти міста Житомира на період 2016-2018 років», положення про грант на здобуття загальної середньої освіти у навчальних закладах, що не належать до комунальної власності територіальної громади м. Житомира, та відповідно до ст.29 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Нагадаємо, батьки учнів, які навчаються у приватних школах, зможуть отримувати грант – 30% відшкодування нормативу бюджетного забезпечення на одного учня для школярів, які навчаються за загальною програмою, і 100% для дітей з інвалідністю, які навчаються за інклюзивною (особливою) програмою.

 У міській раді підрахували, що виділення грантів для приватних освітніх закладів коштуватиме місцевому бюджету 1 600 000 грн на рік.

За інформацією прес-служби, в Житомирі діють 3 приватні школи – «Всесвіт», «Сяйво» та «Ор-Авнер», у яких навчається близько 500 дітей.