​Танцюристи Коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка продемонстрували свої таланти

27 березня – Міжнародний день театру. Мистецтво неможливо уявити собі без танців, тож сьогодні у Житомирському будинку культури відбувся звітний концерт студентів хореографічного відділу Коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка.

Дійство розпочалося о 13:30 з танка «Льонок». Зал був переповнений глядачами. На таланти прийшли подивитися не лише студенти коледжу, а й хореографи з різних дитячих та юнацьких гуртків

Студенти хореографічного відділу спеціалізуються в українських народних танцях, але вони на цьому не зупиняються. Концертна програма не обмежувалася лише українською тематикою. Студенти-хореографи майстерно виконували і бальні танці, і сучасні стилі та напрямки, такі як контемп, хіп-хоп. Усі композиції були поставлені під керівництвом Народного артиста України Рафаїла Болеславовича Малиновського.

У завершальній частині концерту він відзначив найкращого студента спеціальності «Хореографія» – Павла Терпиловського, і нагородив його подарунком.

Одна із студенток коледжу, Ангеліна Одрін, поділилася зі мною своїми враженнями:

– Як на твою думку пройшов концерт, чи все вдалося юним хореографам?

– Концертна програма була насичена позитивною енергією, неймовірними настроєм. Усе було чудово!

– Що найбільше сподобалося?

–Найбільше сподобалося те, що студенти-хореографи Коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка несуть традиції народу, але попри це не лишаються на одному місці і розвивають себе в інших танцювальних напрямках. Особливо мені сподобався колорит сьогоднішнього звіту, адже було представлено величезну кількість різноманітних танців.

– Яка композиція тебе найбільше вразила?

– Мені дуже сподобався танець «Чорна гора». Композиція була надзвичайно колоритна, в українському стилі. Це виглядало настільки органічно, що я ніби перенеслася у Карпати. Також дуже гарним був єврейський народний танець. Мені подобається, що усі студенти мають змогу реалізовувати себе, показувати таланти та розвиватися.

Аліна Гаркава