Теплолічильники

Теплолічильник (лічильник тепла) – сучасний електронний або електронно-механічний прилад, основним призначенням якого є облік споживаної енергії в системах тепло або холодопостачання. Теплолічильник затребуваний як споживачами, так і постачальниками тепла і дозволяє вести розрахунки по метрологічно вивіреним  показанням.

Державна політика в галузі енергозбереження має на увазі зниження витрат на споживані підприємствами природні ресурси і підвищення ефективності їх використання. Для цього, в тому числі, необхідний і приладовий облік споживаного тепла. 

Компания ЧНПП “Эргомера” предоставляет широкий выбор программно-аппаратного комплекса для систем автоматизированного учета энергоресурсов. Хотите экономии, тогда вам сюда – теплосчетчики продают здесь.

Як правило, теплолічильник складається з одного або більше витратомірів, які враховують витрату теплоносія, комплекту термопар (2 або 3 шт.), Які знімають температуру теплоносія в “подачі” і “обробці” і теплообчислювача, який по заздалегідь закладеною формулою виробляє обчислення спожитої теплової енергії. Залежно від конкретного завдання, теплолічильник доустатковують додатковими модулями, які розширюють його обчислювальні та комунікаційні можливості.

На вітчизняному ринку сьогодні існує велика кількість виробників обладнання для теплообліку. В основному, це вітчизняні та європейські компанії. Потрібно сказати, що європейські марки обладнання, в силу багаторічної традиції обліку тепла, пропонують найбільш високотехнологічне і надійне обладнання, єдиним недоліком якого є ціна, прив’язана до курсу європейської валюти.

Багатство вибору теплолічильників дозволяє кінцевому споживачеві знайти прийнятне рішення як серед “бюджетних” марок і моделей, так і серед високоточних і спеціалізованих теплолічильників, здатних вирішувати не тільки завдання обліку тепла, але так само накопичення, обробку та передачу інформації, організацію систем диспетчеризації і автоматичного управління .