Уряд зняв з бізнесу черговий тягар

2018-го Україна може увійти до топ-30 рейтингу Doing Business.

10 березня 2017-го року, уряд під час свого засідання скасував майже 100 документів, таким чином спростивши умови для ведення бізнесу в Україні, – інформує ТСН.

Йдеться, перш за все, про скасування окремих актів, які передбачали державний нагляд (контроль) підприємств. Відтак, переконані в Кабміні, це зменшить кількість перевірок бізнесу й автоматично – випадків корупції під час перевірок.

“Усі говорять про те, що недолугі регуляції стримують економічне зростання і уповільнюють інвестування в Україну. Це означає, що належного клімату в різних сферах поки ще не створено”, – зазначив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Представники бізнесу відзначають позитивні наслідки після того, як уряд наприкінці 2016 року скасував понад триста актів щодо обмежень та перевірок.

“Фахівці підрахували, що 367 актів – це 3 тисячі сторінок різноманітних регуляцій і вимог, які має виконати український бізнес, бізнес, який працює в Україні. Уявіть, скільки треба витратити часу, щоб їх прочитати, потім їх виконати, ще й не помилитися, тому що кожна помилка може бути неприємною з точки зору штрафних санкцій”, – сказав Гройсман.

Глава уряду уточнив, що “треба скасувати податкову міліцію, підрозділ МВС з економічних питань і економічний підрозділ СБУ і створити сучасну прозору єдину службу”.

У Мінекономрозвитку сподіваються, що Україна наступного року увійде до топ-30 світового рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business. Для цього підготували комплексний законопроект, який покращить інвест-клімат та позиції України.