В Житомирському районі дали 23 га для сінокосу та риболовлі, а також шукають ще нічийні землі водного фонду

Так, розпорядженням за 24 лютого голови ОДА фірмі СТОВ «Кам’янське» дав дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки водного фонду (ставок) в оренду, орієнтовною площею 21,0 га, яка розташована на території Кам’янської сільської ради, за межами села Сонячне Житомирського району для рибогосподарських потреб.

Окрім цього, розпорядженням за 27 лютого громадянину. Іванюку Е. А. надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки водного фонду площею 2,0 га в оренду для сільськогосподарських потреб (сінокосіння) на території Туровецької сільської ради Житомирського району.

Також окремим розпорядженням за 24 лютого голова ОДА створив  інвентаризаційні комісії, які до 4 квітня мають здійснити інвентаризацію з фотофіксацією водних об’єктів (ставків) їх гідротехнічних споруд (гребель, водоскидних споруд) та скласти акт за встановленою формою.

“Визначити перелік гідротехнічних споруд, які не мають власника, та вжити заходів стосовно оформлення на них правовстановлюючих документів відповідно до вимог чинного законодавства… До 25 квітня 2017 року надати копії актів інвентаризації водних об’єктів (ставків) та їх гідротехнічних споруд (гребель, водоскидних споруд), інформацію про водні об’єкти у комплексі із земельними ділянками водного фонду і фотофайли в електронному вигляді управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації“, – йдеться у документі.