Вони ловили Сонце віршами, гітарою та флейтою

Вони ловили Сонце віршами, гітарою та флейтою, вони закликали весну зробити недільний вечір теплим і ласкавим, адже саме у цей день відбулося величне та незвичайне дійство слова під назвою «Поезія і не тільки…»

В кав’ярні «Теретенія», що розташувалась прямісінько у центрі Житомира, мали місце поетичні читання молодої поетеси Каті Новак. Авторка, що народилась і виросла в нашому місті, тепер черпає надихи до творчості у славетному місті Лева. 

Львів, як Катя і зазначає, є для неї містом сили та снаги. Тут вона навчається та розвивається як автор. На вечорі відбулася своєрідна презентація вже другої збірки поетки «За 4 хвилини до…». Позаяк, звучали вірші і з першої книги «Мрійносони», що побачила світ минулого року.

Поезія того недільного вечора звучала у супроводі гітари та флейти. Інструментальні та пісенні композиції під гітару виконувала Лариса Бойко – автор «співаної поезії», композитор, лауреат літературно-мистецької премії ім. Лесі Українки, володарка чарівного голосу. Саме вона втілила ідею мистецького синкретизму, поєднавши поезію і музику, адже два вірші Каті Новак звучали у вигляді пісень. Чарівних пісень!

Звуки флейти завжди наближають весну, навіюють дитинні спогади, створюють ілюзорний та неповторний момент, дарують радість. Звуки флейти Анни Матюшенко творять казку довкола. Це проглядалось у здивованих очах глядачів, у плавності звучання віршів та плинності часу.

Звучали і романтичні композиції Лариси Бойко з її нотної збірки «Грає сонце на струні» за мотивами картин Юрія Камишного. Вони того вечора стали суголосними з пейзажною лірикою Каті Новак.

Загалом, вечір поезії та музики «Поезія і не тільки…» був повитий творчою та затишною атмосферою, огорнутий п’янким ароматом кави.