Як обрати мийку для кухні

Безліч деталей створює цілісний образ класичної кухні, але без мийки уявити собі її неможливо. Кухонна мийка повинна бути функціональною, зручною, і, що дуже важливо, відповідати вашим естетичним смакам і уявленням про привабливість побутових предметів.

Що слід враховувати при виборі кухонної мийки

Для початку потрібно визначитися з об’ємом. Подумайте, як часто ви використовуєте мийку. А це залежить від того, скільки людей у вашій родині, харчуєтеся ви виключно вдома або відвідуєте ресторани і кафе.

Потім слід узгодити розміри кухні, шафи і самої мийки, щоб це виглядало гармонійно, і було функціонально. Встановити тумбу під мийку для кухні необхідно так, щоб вона не заважала пересуванню в приміщенні і роботі по господарству.

За формою розрізняють прямокутні, кутові, круглі мийки з різною глибиною і формою. Бувають моделі, які називають «обертаючі». Вони підходять до шаф будь-яких розмірів.

Интернет-магазин “АкваТех” предлагает купить кухонные мойки Teka в Киеве. Высокое качество. Гарантия гарантируется, а также дельные советы от экспертов магазина.

Накладні або врізні мийки

Модель накладного типу встановлюється на спеціальний стіл – це тумба, що стоїть окремо і позбавлена стільниці. Врізна модель вбудовується в стільницю, при цьому важливо правильно визначити розміри, які вказані в документах на виріб. Який варіант вибрати, залежить від господині, її смаків і звичок. Але також і від меблевої гарнітураи.

Меблевий комплект може складатися з окремих предметів, і, якщо покупка нового гарнітура не передбачається, краще купувати накладну мийку. У разі, якщо в бюджеті запланована покупка нової кухонних меблів з цільної стільницею, то рекомендується зупинити вибір на вбудованої моделі. Так можна уникнути вогкості, яка з’являється між шафами.

Кухонні мийки бувають оснащені великою і малою чашами. У комплект до малої чаші прикладається колландер, який являє собою знімну чашу і отворами на дні. За допомогою Колландер можна промивати фрукти і овочі, промивати макарони, а також розморожувати продукти. Вкладиші виготовляють із пластику або нержавіючої сталі. Пластикові вироби дешевші, але недовговічні і менш практичні.